lørdag den 21. maj 2011

Rabarbercrumble

I går var det som bekendt St. Bededag og efter to weekender med masser af oplevelser, var det rigtig rart med en fridag, hvor der ikke skulle ske så meget. Det skulle fejres med lidt godt til eftermiddagskaffen og da jeg havde et bundt rabarber liggende i køleskabet, så skulle der tænkes i rabarber. Valget faldt på en rabarbercrumblekage, jeg havde set hos Klidmoster. Resultatet blev lækkert og heldigvis er der en rest tilbage til i aften!


Rabarbercrumble
1 bdt rabarber – jeg fik ikke vejet dem inden brug
½ dl ahornsirup
1 håndfuld mandler
75 g havregryn
10 g smør
100 g sukker
75 g marcipan
Rabarberne skylles og skæres i stykker på ca. 1 cm, hvorefter de lægges i et ildfast fad og overhældes med ½ dl ahornsirup samt 1 spsk majsstivelse. Bages i ovnen ca. 15 minutter ved 190 grader. En håndfuld mandler hakkes groft og efter de første 15. minutter tages fadet ud og mandlerne drysses over. Derefter laves selve crumble-massen ved at nuldre havregryn, smør, sukker og marcipan sammen i en skål (eller i en foodprocessor). Crumblemassen hældes over rabarberne, som så får 15 minutter i ovnen igen.
Jeg serverede creme fraiche rørt med vaniljesukker til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar