søndag den 19. februar 2012

Grønsagslasagne med hytteost


En stor mættende omgang grønsagslasagne…dejligt!
   
Lasagne er mættende og god hverdagsmad, hvor man kan få brugt rester af diverse grønsager. Udover grønsager er der også hytteost i denne udgave. Opskriften fandt jeg i magasinet Mad! nr. 1 2012. Jeg tilføjede lidt bladselleri, som snart skulle spises, samt lidt finthakkede soltørrede tomater, da jeg synes det giver en ekstra dybde til tomatsovsen. Men ellers fulgte jeg stort set opskriften. Og der blev en kæmpe portion ud af det, faktisk for meget i forhold til, hvad vi kan spise på to dage. Så jeg har smidt noget af grønsagstomatsovsen i fryseren, det kan altid bruges en anden gang.


Grønsagslasagne med hytteost – min version
(4-5 personer eller 2 personer 2 dage plus rest)
1 løg
1 stor porre
300 g pastinak
3 gulerødder
50 g bladselleri
olie til stegning
1 tsk karry
1 dåse koncentreret tomatpure
2 dåser hakkede tomater
3 dl grønsagsbouillon
salt, peber
400 g hytteost
250 g lasagne plader, fuldkorn
100 g revet ost
Tænd ovnen på 200 grader og smør et ildfast fad med olie. Pil løget og hak det groft. Rens porren og skær den i tynde skiver eller mindre stykker. Skræl pastinakker og gulerødder og riv dem groft. Skær bladsellerien ud i små tern. Opvarm olien i en stor gryde, svits løg og porrer et par minutter før du tilføjer de øvrige grønsager. Lad det hele varme igennem i fem minutter. Tilsæt karry og steg videre et par minutter. Rør tomatpure, dåsetomater og finthakkede soltørrede tomater i gryden og lad sovsen småkoge 15-20 minutter. Smag til med salt og peber. Fordel skiftevis grønsagssovs, hytteost og lasagneplader i lag i fadet, slut af med grønsagssovs. Læg et godt lag revet ost øverst. Bages i ovnen ca. 25 minutter og lad den hvile ca. 10 minutter inden den serveres med dagens salat.

Dagens salat var i øvrigt lavet af fintsnittet spidskål, finthakket bladselleri, agurk skåret i tern samt en håndfuld jordnødder. Dertil en dressing lavet af olie blandet med fiskesauce og lidt mandelsmør. Den grønne salat passede rigtig godt sammen med lasagnen. Farverne stod godt til hinanden og salatens sprødhed var et rigtig fint modspil til den bløde krydrede lasagne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar