lørdag den 3. januar 2015

Nytårsmenu 2014 1

Selvom det er et par dage siden...

...at det var nytårsaften, så skal I ikke gå glip af årets nytårsmenu. Menuen blev udtænkt af Datteren og mig selv i fællesskab. Datteren ville gerne lave nogle fine portionsanretninger, så sådan blev det.
Man kan næsten sige, at menuen kom til at bestå af to forretter, en osteanretning og en dessert. Ingen hovedret med hverken rødt kød eller torsk. Men vi blev sandelig mætte alligevel.

Vi lagde ud med en kyllingefarsrulle med skinke (inspireret af denne opskrift) og en rigtig lækker salat, derefter røsti med avocadocreme og røget mørbrad samt marinerede champignon. Så ostetallerken og til sidst panna cotta med bærsovs. I dag får I opskriften på kyllingefarsrulle, salat, røsti-anretning og champignon.

Kyllingefarsrulle med skinke
(forret 10 personer - hovedret 4 personer)
300 g kyllingefars
3 æg
1 dl fløde
25 g havregryn
1 lille håndfuld oliven, finthakket
persille, finthakket
30 g pinjekerner, finthakket
1 spsk sennep
salt, peber
Herbes de Provence
2 pakker serranoskinke
Hæld fløden over havregrynene og lad blandingen stå et kvarter. Rør farsen med æg, finthakket oliven, persille, pinjekerner, sennep samt krydderier. Rør havregrynsblandingen i. Farsen skal have en rimelig fast konsistens. Læg et stykke stanniol ud på bordet. Læg skinkestykkerne ved siden af hinanden, men så de lægger et stykke over hinanden. Smør farsblandingen ud over. Hvis der er for meget fars, kan man stege et par frikadeller af det. Rul skinken og kyllingefarsen sammen som en roulade, så stramt som det kan lade sig gøre. Rul stanniol om, også stramt. Bag kyllingefarsrullen i ovnen ved 175 g i 30 minutter.

Nytårssalat
(desværre har jeg ingen mængdeangivelse på salaten, lav den sådan som det passer dig bedst)
rucola
broccoli
avocado
citronsaft
cherrytomater
blåbær
mozarellaost i kugler
bacontern
olivenolie
citronsaft
sennep
salt, peber
Rist baconternene på panden og lad dem køle af.  Broccolien deles i buketter, lægges i en sigte og overhældes med kogende vand. Rucolaen skylles. Avocadoen skæres i tern og vendes med lidt citronsaft. Cherrytomaterne skæres i halve. Blåbærrene skylles. En dressing piskes sammen af olivenolie, citronsaft, sennep, salt og peber. Alle ingredienser blandes forsigtigt sammen.

Røsti med avocado og røget mørbrad
(forret 4 personer)
4 kartofler
1 gulerod
1 lille stykke selleri
1 æg
salt, peber
½ avocado               
græsk yoghurt 10%
8 skiver røget mørbrad
Kartofler, gulerod og selleri rives på den grove side af et rivejern. De revne grønsager vendes med salt, peber og et pisket æg. Steges på panden i oliemargarine eller olivenolie, til de er sprøde og gyldne. De otte pæneste bruges til serveringen. Er der flere kan de spises til frokost næste dag. Avocadoen moses og røres sammen med græsk yoghurt samt lidt citronsaft, salt og peber. Ved serveringen kommes en klat avocadocreme oven på hver røsti. Der skæres et hak i mørbradskiverne og de sættes oven på røstiene.

Hvidløgsmarinerede champignon
250 g champignon
olivenolie
1-2 fed hvidløg, finthakket
persille, finthakket
citronsaft
salt, peber

Champignonerne renses og skæres i skiver. De svitses på panden i olie til de får farve og væden er fordampet. Når de er færdigristet, blandes de med hvidløg, persille og citronsaft samt salt og peber. Og så er de klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar