mandag den 4. oktober 2010

Mexicansk inspiration

Jeg havde købt et stykke skinkeculotte med mexicansk krydderi og den skulle selvfølgelig følges op med flere mexicansk-inspirerede ting, da vi er ret glade for mexicansk mad hjemme hos os. Det tager ikke så lang tid at lave, der smager godt og krydret og det ser festligt ud. Tilbehøret blev nachos med ost og en mexicansk salat.

Skinkeculotten blev stegt i ovnen efter retningslinjerne på pakken. Ind i en kold ovn der tændes på 160 grader og derefter skal den stå en time. Når den kommer ud af ovnen, skal den hvile 20 minutter, men så er den også klar. Jeg havde lagt den i en stegepose og den blev da heller ikke for tør. Nachos lavede vi, som vi plejer - nemlig ved at blande chips og revet ost i et ildfast fad og sætte det i ovnen til osten er smeltet. Man kan også komme salsa i, det smager godt, men som Datteren siger, så bliver chipsene bløde. Og de smager nu bedst, når de er sprøde og knasende. Så vi tager salsaen ved siden af til at dyppe chipsene i sammen med en god hjemmelavet guacamole.

Mexicansk majssalat
(2 portioner)
1 lille dåse majs
1 forårsløg i skiver
40 g mandler i skiver
½ rød peberfrugt i tern
25 g sorte oliven i skiver
½ dåse kidneybeans
koriander og oregano – frisk er bedst, men tørret kan også bruges, hvis man ikke har andet
saft af ½ limefrugt
olivenolie
Alle ingredienser til salaten blandes sammen i en skål. Da den bliver bedst, hvis den står i køleskab mindst en time, er det en god ide, at lave salaten så snart kødet er kommet i ovnen.

Genial guacamole – efter Christian Bitz’ opskrift i hans kogebog ”Bitz din sundhed.”
2 modne avocadoer
½ dl yoghurt naturel
saft af 1 lime
1-2 tsk. flormelis
1-2 fed hvidløg
salt og peber

Halver avocadoerne og skrab kødet ud. Mos dem med en gaffel (eller brug evt. en foodprocessor). Hak hvidløget fint og bland det i sammen med limesaft, salt og peber.

Et farverigt måltid!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar