onsdag den 6. oktober 2010

Rodfrugtpandekage

I dag kom der igen rodfrugter på menuen. Denne gang som en grønsagspandekage med masser af groftrevet grønt – eller måske rettere orange og hvidt/beige/kartoffelfarvet. Jeg kan blive i helt godt humør af at se alle de friskrevne rodfrugter i en skål. Det ser ikke bare sundt ud, det smager også godt – efter min smag. Opskriften er klippet ud fra et ugeblad for mange år siden.


Rodfrugtpandekage
(2 personer)
400 g groftrevne rodfrugter – jeg brugte denne gang kartofler, gulerødder og selleri
1 bdt. forårsløg
50 g revet ost
2 æg
salt, peber
krydderi efter smag – denne gang blev det et italiensk blandingskrydderi, men man kan bruge meget andet f.eks. timian, rosmarin, paprika, muskatnød o.s.v. Man kan også vælge at blande friske hakkede krydderurter i.

Rodfrugterne renses og rives groft på råkostjernet og noget af saften presses ud. Derefter røres rodfrugterne sammen med hakket forårsløg, æg, den revne ost, krydderier og/eller krydderurter. Lidt olie varmes på panden og grønsagsmassen hældes på, den presses sammen til en tyk pandekage. Efter 10 minutter vendes pandekagen med et låg og steges videre på den anden side.

Tilbehør: Man kan spise rodfrugtpandekagen uden kød bare med brød og salat til. Eller man kan bruge den som tilbehør til kød, f.eks. skinke i skiver, frikadeller eller lign.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar