søndag den 28. november 2010

2 salater med gulerødder og lollo rossa

Inden for de sidste par dage har jeg haft lavet to forskellige salater, hvor de fælles ingredienser har været gulerødder og den salat som hedder lollo rossa. Lollo rossa er en salat med store krøllede blade, der er grønne forneden og rødlige i toppen. Ret smukke faktisk. Det salathoved jeg havde fået fra Aarstiderne var ikke så rødt i toppen, derfor ser salaten mest grøn ud på billederne. Man kan selvfølgelig bruge alle mulige andre typer salatblade i salatopskrifterne, efter hvad man nu har på lager. Jeg har ikke mål på ingredienserne, man blander bare efter ønske. Opskrifterne er ikke noget særligt, men tit står man lige og mangler en ide til en salat, så derfor får I disse to opskrifter.


Salat 1
salatblade
gulerødder
broccoli
klementiner

Broccolien skæres ud i små buketter og overhældes med kogende vand. Afkøles derefter. Salatblade skæres i mindre stykker og gulerødder skrælles til lange strimler med en kartoffelskræller. Det tager lidt tid, men det ser godt ud, næsten elegant. Klementinerne skrælles og deles i både, der hver skæres i to stykker. Det hele blandes sammen. Dressingen lavede jeg af olivenolie, saften fra en klementin samt lidt honning.


Salat 2
salatblade
gulerødder
sorte bønner
champignon

De sorte bønner lå i blød natten over og blev derefter kogt efter anvisningerne hos Hanne K. De blev fine. Salatblade skæres i mindre stykker og gulerødderne skæres i tern. Champignoner renses og skæres i skiver. Grønsagerne blandes sammen. Dressingen, som de sorte bønner blev vendt i lige så snart de var kogt, blev lavet af olie, balsamicoeddike, sennep og lidt citronolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar