søndag den 21. november 2010

Boganmeldelse: De levende


Anmeldelse af Annie Dillard: De levende

Bogen er udkommet på forlaget Aronsen. Du kan se mere her

Denne roman giver et godt indblik i en del af USA’s historie, da bogen handler om nogle af de nybyggere, der ankom til den lille koloni Whatcom på den amerikanske nordvestkyst i slutningen af 1800-tallet. Et område der senere blev en del af staten Washington. Man følger flere familier og det er ret spændende at læse om deres hårde og barske liv som nybyggere, hvor døden aldrig er ret langt borte. Nybyggerne kæmper hårdt for at skabe sig en tilværelse i et område, hvor de enorme træer står så tæt i de store skovområder, at det kan tage flere time at gå en kilometer. Man hører om nybyggernes dagligdag og deres hårde arbejde med at få noget ud af jorden. Man hører om deres omgang med de forskellige (og for det meste) venligtsindede indianerstammer, som de lærer at leve sammen med. Man hører om op- og nedture i området og hvordan området efterhånden udvides fra at bestå af nogle få blokhuse til at blive en rigtig by med banker, hoteller, jernbane o.s.v.

Jeg kom levende igennem bogen, ind imellem blev jeg fanget af beretningen, men ind imellem føltes den noget lang og tung. Alting beskrives meget omhyggeligt og det kan man godt blive træt af.

Men er man en læser med hang til detaljer og kan man lide at læse om nybyggere, indianer og USA’s historie, så er det absolut en anbefalelsesværdig bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar