onsdag den 29. december 2010

Boganmeldelse: Østen for solen


Boganmeldelse af Julia Gregson: Østen for solen

Bogen er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof.
Du kan se mere om bogen her

I denne roman følger man tre unge engelske kvinders rejse til Indien i slutningen af 1920’erne. Rose er en smuk unge pige, der skal giftes med officeren Jack, hvis regiment befinder sig i Indien. De har kun mødt hinanden nogle få gange i England og kender ikke hinanden særlig godt. Alligevel har Jack friet og Rose har sagt ja. Med sig har Rose sin barndomsveninde og kommende brudepige Victoria, kaldet Tor. Tor har ikke et særlig godt forhold til sin mor og glæder sig til at komme ud og opleve verden på egen hånd. Moren på sin side håber at datteren endelig finder en passende ægtemand i Indien. De to unge kvinder rejser sammen med den lidt ældre Viva, som er blevet ansat af familierne til at passe på de unge kvinder. Viva er født og opvokset i Indien, men mistede sine forældre som barn og måtte rejse til England, for at bo hos forskellige familiemedlemmer. Men nu er hun på vej tilbage, dels for igen at opleve Indien, dels for at få ordnet nogle uafsluttede sager bl.a. afhentning af en kuffert forældrene har efterladt. Foruden at være chaperone for de to unge kvinder, har Viva også sagt ja til at holde øje med Guy Clover, en stor og temmelig vanskelig dreng, der er på vej hjem til sine forældre i Indien.

De tre kvinder ankommer til Indien og man følger deres liv der et stykke tid. Rose bliver gift med Jack, men har ikke noget nemt ægteskab. Tor bor hos en engelsk dame og lever livet, indtil hun bliver uvenner med damen. Og Viva, som har en drøm om at blive forfatter, får arbejde på et børnehjem. Bag det hele ulmer oprøret mod det engelske kolonistyre.

Selvom historien lyder lidt triviel, synes jeg faktisk den var god og var ret grebet af den. Det er spændende at følge de tre kvinders liv og udvikling på rejsen og i deres første tid i Indien. Samtidig får man et godt tidsbillede af Indien i den sidste tid af kolonimagtens styre.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar