mandag den 27. december 2010

Orientalsk skinkegryde

Julen er forbi, i hvert fald hjemme hos mig. Nisser, pynt og Georg Jensen-lysholdere er pakket i julekassen. Det eneste af julen der er tilbage, er den konfekt, vi ikke fik spist. Vi blev nemlig kun seks juleaften og i dagene efter, vi skulle have været ni. Sådan er det når vintervejret dækket landet fra øst til vest med sne og is.
Og her følger så en ikke juleagtig opskrift på en dejlig skinkegryde. Opskriften fandt jeg på: www.viskalspise.dk. Der står ikke noget om, at der skal serveres ris til, men Datteren syntes, det manglede. Og ris havde også passet rigtig godt til. Men jeg synes nu også, at den var god uden, især med en stor portion salat til.


Orientalsk skinkegryde
(2 personer)
200 g skinkestrimler af yderlår
1 tsk olivenolie
1 løg
½ rød peberfrugt
½ blomkålshoved
1 tsk karry
1-1½ dl bouillon
1 spsk majsstivelse
1 dl minimælk
kokosmel
jordnødder
Hak løgene, skær peberfrugten i tern og del blomkålen i små buketter. Opvarm olien på en pande. Svits grønsagerne under konstant omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt kødet og lad det svitse med et par minutter. Krydr med karry og salt. Tilsæt bouillon og lad det koge op. Rør majsstivelsen ud i mælken og jævn sovsen. Lad den koge op. Som tilbehør kan man have en skål med kokosmel og en med jordnødder. Dertil salat som denne dag kom til at bestå af: icebergsalat, finthakket grønkål, ananas og agurk. Dertil en dressing af mager cremefraiche med ananassaft, salt og peber.

2 kommentarer:

  1. Uhm, det lyder vel nok lækkert, det skal på min to-do-liste :-)

    mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet