torsdag den 3. februar 2011

Kyllingedeller med grønsager og rødbedesalat med perlerug

I denne uge har jeg prøvet ”Dogme-kassen” fra Aarstiderne. Det er ikke en kasse for tøsedrenge, skriver de på deres hjemmeside og vi var absolut også i den ”grove” afdeling med ting som: persillerødder, stribede rødbeder, gulerødder, knoldselleri, hvidkål, kartofler, løg, æbler og frisk peberrrod. Ikke mindst det sidste kan få det til at krible i hårrødderne! Og hvad kan man så få ud af det? I første omgang blev det til en gang kyllingedeller med revne grønsager og dertil en salat med rå rødbeder og perlerug.


Kyllingedeller med grønsager
(2 personer)
200 g kyllingefars
1 stor gulerod
1 mindre persillerod
1 lille løg
salt, peber
muskatnød
olivenolie
Guleroden, persilleroden og løget rives fint og blandes i en skål med det hakkede kød. Derefter tilsættes krydderier. Jeg ville for en gangs skyld ikke komme så mange krydderier i, men det havde nu ikke gjort noget, at der var kommet lidt mere smag i dellerne. Farsen formes til små frikadeller, der steges på panden i lidt olivenolie.

Rødbedesalat med perlerug
(2 personer)
50 g perlerug
3 rødbeder
(de stribede rødbeder smagte faktisk ikke af ret meget, så jeg tilføjede også et par finthakkede syltede rødbeder)
1 pære
mager cremefraiche blandet med A38
en smule friskrevet peberrod
Perlerugen skylles, koges i letsaltet vand 15-20 minutter og køles af. Rødbederne rives på den grove side af råkostjernet eller hvad man nu river med. Pæren skæres i små tern. Grønsager og frugt blandes sammen. Dressingen røres af cremefraiche, A38 og peberrod og blandes i salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar