mandag den 21. marts 2011

Pizza med kartofler og pepperoni

Pizza kan jo varieres i det uendelige med hensyn til fyld. Her har jeg brugt tynde kartoffelskiver, pepperoni, forårsløg og danablu-ost. En rigtig ”Ryd op i madresterne-pizza.” Dejen laver jeg altid lidt grov. Udgangspunktet for dejen er en opskrift fra Meg Jansz: Pizza med variationer tilført rugmel eller grahamsmel. Jeg laver altid en portion til fire personer og fryser så halvdelen af dejen ned. Så har man til hurtig mad en anden gang. Efter min mening smager hjemmelavet pizza bare mange gange bedre end de fleste købe-pizzaer. Her er Datteren så ikke lige helt enig. Derfor køber vi nogle gange pizza og nogle gange laver vi dem selv.
Pizza med kartofler og pepperoni
(2 personer – lav evt. dobbelt portion dej, hvis du vil have noget til fryseren)
13 g gær
knap 1 dl lunkent vand
½ tsk salt
½ spsk olivenolie
50-100 g groft mel, f.eks. rugmel eller grahamsmel
ca. 250-300 g hvedemel
250 g kartofler
½- 1 dl cremefraiche
1 pakke pepperoni
et bdt. forårsløg
Danablu-ost eller anden blå ost efter smag
Udrør den friske gær i det lunkne vand. Rør olie og salt i melet og rør melet i lidt ad gangen, så meget dejen kan absorbere. Saml dejen og ælt den godt, til den er glat, blank og smidig. Læg dejen i en oliesmurt skål og vend dejkuglen, så den bliver dækket af olie. Dæk skålen til med plastfilm og lad den hæve et lunt sted 1½-2 timer, til den har fået dobbelt størrelse. Vend dejen ud på en melet flade, slå den ned og ælt den lidt. Dejen rulles derefter ud og smøres med et tyndt lag cremefraiche. Til fyldet skrælles kartoflerne og skæres i meget tynde skiver, før de lægges på pizzaen. Så lægger man pepperoni på og klatter af Danablu-ost. Til sidst drysses finthakket forårsløg udover. Pizzaen bages i ovnen i 10-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar