fredag den 27. maj 2011

Tærte med forårsløg, skinke, tomater og fetaost

I køleskabet lå et bundt forårsløg og for mit indre blik så jeg en tærte. To gode ting man kunne kombinere. Men så mange forårsløg var der jo heller ikke, så hvad kunne jeg mere komme i? Efter at have surfet lidt på nettet fandt jeg frem til at tomater, skinke og fetaost lød som en rigtig god ide. Og så lige en god opskrift til dejen, selvfølgelig med groft mel, sådan som jeg bedst kan lide det. Resultatet blev godt. Dejen var måske en anelse sej, men til gengæld var den så ikke for blød. Der var noget at tygge på og en god smag. Og fyldet blev også godt.


Tærte med forårsløg, skinke, tomater og fetaost
(2 personer 2 dage)
Dejen:
2 dl hvedemel
1 dl rugmel
2 spsk olie
¼ tsk salt
1 dl vand
Fyldet:
1 bundt forårsløg skåret i tynde ringe
4 tomater skåret i skiver
100 g skinkestrimler
100 g fetaost/salatost
3 æg
100 g hytteost
1 spsk hvedemel
peber
græsk krydderiblanding
Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, gerne i en foodprocessor. Dejen rulles ud og kommes i et tærtefad. Tærtebunden forbages i 15 minutter ved 175 grader. Mens den står i ovnen piskes æg, hytteost og 1 spsk hvedemel sammen med krydderier. Tærten tages ud, afkøles lidt og så kommes fyldet på. Nederst et lag forårsløg og skinke, derefter et lag tomatskiver og øverst fetaost. Æggemassen blev hældt over til sidst. Så bages tærten i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.

Tærten blev serveret med dagens salat.

1 kommentar:

  1. Uhmm, endnu en lækker tærte til samlingen :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet