lørdag den 20. august 2011

Farsbrød med spinat og mandler

Nogen synes måske farsbrød er lidt gammeldags og kedeligt. Jeg synes nu, at det er en rigtig god ret. For det første er det rigtig mange muligheder for at fylde ting og sager i farsbrødet – grønsager, ost, krydderier. For det andet kan man lave dem så store, at der er til flere dages middag og/eller til pålæg ved siden af. Her får I min seneste version med spinat, mandler og flødeost.

Farsbrød med spinat med spinat og mandler
(4 personer eller 2 personer 2 dage plus pålæg)
1dl havregryn
1 dl bouillon
1 dl mandler
1 løg
400 g fars (jeg brugte blandet okse- og flæskefars)
1 æg
½ dl mælk
muskatnød
paprika
salt, peber
150 g optøet spinat
75 g pikant flødeost
1 dl havregryn blandes med 1 dl bouillon og står og trækker en halv times tid. Mandlerne hakkes groft og løget hakkes fint. Farsen kommes i en skål og røres sammen med mandler, løg, havregryns-bouillon-blanding, 1 æg , ½-1 dl mælk samt krydderier. Det hele røres sammen til en god masse, der hverken er for våd eller tør. Halvdelen af farsmassen bredes ud i bunden af et smurt ildfast fad. Halvdelen af osten smøres ud på farsen. Derefter lægges et lag spinat på og så smøres resten af osten ud oven på. Det er ikke helt nemt, men udseendet betyder ikke så meget. Kom resten af farsen ovenpå og form farsbrødet, så fyldet så vidt muligt bliver inde i farsbrødet. Bag farsbrødet ved 200 grader i en time. Serveres med dagens salat der denne dag bestod af: kogt perlerug, finthakket hvidkål, groftrevet gulerødder og blomme skåret i små tern. Dressingen blev lavet med hindbæreddike, olie og lidt honning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar