onsdag den 3. august 2011

Skinke-kartoffelfad med squash og løg

Endnu en gang var det praktisk med mad til to dage på grund af sene arbejdsdage. Sådan er det i ferietiden, så er der ikke så mange til at deles om vagterne på biblioteket. Denne gang var jeg faldet over en opskrift på skinke-kartoffelfad som jeg havde set på Familiejournalens opskrifter med opskrifter. Der skulle egentlig fennikel i, men i mine to mest lokale supermarkeder sker det tit, at der ikke forefindes den slags eksotiske grønsager. I det her område er der nok større salg i frosne færdigretter end i spændende grønsager, man selv skal tilberede. Nå, men det er jo ikke et større problem at en ingrediens mangler, så må man bare bruge noget andet. Fenniklen blev erstattet med squash og bundt-løg og det fungerede udmærket.


Skinke-kartoffelfad med squash og løg
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
2 bundtløg med top
1 lille squash
rosmarin
olivenolie
600 g kogte kartofler
200 g skinketern
4 æg
4 dl fløde 9% eller mælk eller blandet af begge
paprika
salt og peber
50 g revet ost
Skær løgene i grove stykker og svits dem på panden i olie i 5 minutter. Tilsæt derefter squash skåret i grove stykker og svits yderligere i 5 minutter. Krydr med salt, peber og rosmarin. Kartoflerne skæres i grove tern og lægges i et smurt ildfast fad. De blandes med skinketern og løg-squashblandingen. Æggene piskes med fløde/mælk samt salt, peber og paprika. Æggeblandingen hældes i fadet. Til sidst drysses med masser af revet ost. Kartoffelfadet bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar