tirsdag den 13. september 2011

Farsbrød med champignon og æbler

Med flere sene vagter på biblioteket i denne uge har jeg brug for at lave nogle retter, der kan sikre mad på bordet i flere dage. Farsbrød er en af de gode muligheder og hvis man er heldig bliver der også lidt tilovers til madpakker. Fyldet kan varieres på mange måder, her er brugt champignon og æbler. Opskriften har jeg fundet på vildmedmad.dk


Farsbrød med champignon og æbler – min version
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
100 g champignon
salt, peber
1 rødløg
1 æble
2 tsk Herbes de Provence
500 g flæskefars
1 æg
3 skiver bacon i tern
1 dl oksebouillon
2 fed hvidløg
Rødløg, æble, champignon skæres i mindre stykker. Ifølge opskriften skulle det være grove stykker, men jeg ville gerne have, at farsbrødet hang sammen og nogle gange kan det være svært, hvis fyldet er for groft. Men det kan man jo gøre, som man har lyst til. Farsen røres med de hakkede grønsager, finthakket hvidløg og de øvrige ingredienser til en god fast fars. Derefter formes farsen til et farsbrød og lægges i et smurt ildfast fad. Man kan evt. drysses lidt rasp på sammen med nogle smørklatter. Steges i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter. Serveres med dagens salat, som ekstra tilbehør kan bruges kartofler eller brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar