onsdag den 9. november 2011

Dagens minestrone

Minestrone er en italiensk suppe med grønsager og pasta og måske også kød. Den kan laves på rigtig mange måder. Så den er god til Stop-spild-af-mad, da man kan bruge de grønsager, man lige har på lager. Dagens udgave blev bl.a. med champignon og squash samt gulerødder og løg. Desuden tilføjede jeg chorizopølse. Det er nemt at lave og laver man en stor portion, har man til to dage.

Dagens minestrone
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
1 spsk olie
paprika
tørret chili
1 løg
250 g champignon
2 gulerødder
1,5 l bouillon
1 ds tomater
oregano
salt, peber
basilikum
1 squash
2 dl suppehorn (pasta)
100 g chorizopølse
Opvarm olien i en stor gryde. Heri svitses paprika og chili. Så tilsættes løg og champignon og det hele svitses til løgene er blevet bløde og klare. To gulerødder skæres ud i mindre tern og tilsættes. Derefter tilsættes 1,5 l bouillon, jeg brugte en blanding af grønsags- og oksebouillon. 1 dåse tomater fik en tur med stavblenderen til det fik en ensartet konsistens og blev tilsat. Suppen smages til med oregano og basilikum samt salt og peber. Så koger suppen fem minutter, hvorefter suppehornene tilsættes. Suppen koger igen fem minutter og imens skæres squash ud i mindre tern, hvorefter de tilsættes sammen med chorizo også skåret i mindre tern. Lad suppen koge op og så er den klar til servering. Som tilbehør spiste vi et stykke brød med revet ost, som lige havde været en tur i ovnen.

2 kommentarer:

  1. Super lækkert! We like :)

    Husk at se DR 2 i morgen lørdag kl 20 - det er Temalørdag om madspild med flere kendte kokke (bl.a. Brdr. Price) - og Stop Spild Af Mad.

    KH
    Selina

    SvarSlet
  2. Hej Selina,
    Ja, lækkert det er det.
    Godt du mindede mig om DR2 i morgen, jeg vil faktisk rigtig gerne se den Temalørdag.

    SvarSlet