søndag den 20. november 2011

Æggekage med aubergine, kartofler og cabanossi-pølser

Forleden dag fik jeg lavet en rigtig tøm-køleskabet- eller Stop-spild-af-mad-æggekage. I køleskabet havde jeg: æg, fløde, hytteost, en pakke cabanossi-pølser, ½ aubergine og 250 g kogte kartofler. Og det passede lige til en god æggekage, tænkte jeg. Dejligt at kunne få brugt nogle rester.



Æggekage med aubergine, kartofler og cabanossi-pølser
(2 personer)
½ aubergine
olivenolie
1 fed hvidløg
tørret basilikum
250 g kogte kartofler
oliemargarine eller smør
125 g cabanossi-pølser – andre pølser kan også bruges
3 æg
2 dl fløde 9%
75 g hytteost
peber
Pommes Frites Salt fra Mariager Sydesalt
Auberginen skæres ud i små tern og svitses i lidt olie på panden sammen med hvidløg og et godt drys baslikum. Tages af panden. Kartoflerne skæres i tern og svitses på panden i oliemargarine til de er gyldne. Cabanossi-pølserne skæres i små stykker og smides på panden sammen med auberginetern, når kartoflerne har fået farve. Æggene piskes med fløde og hytteost. Krydres med peber og Pommes Frites Salt. Æggemassen hældes over grønsager og pølser og æggekagen bager ca. 20 minutter, hvorefter man lægger en stort låg over og vender æggekagen. Bager ca. 10 minutter på den anden side. Desværre er min pande ikke så ny som den har været, så æggekagen hang fast og blev lidt laset at se på. Men den smagte godt og blev serveret med dagens salat.

2 kommentarer:

  1. Ser super lækkert ud, Anne!

    KH
    Selina

    SvarSlet
  2. Hej Selina,
    Det var også lækkert. Så dig i DR2's Temalørdag. Spændende program der giver stof til eftertanke. Hvor ville det være dejligt, hvis nogle af de varer der ikke fejler noget, blev solgt billigere i supermarkederne i stedet for at blive smidt ud.

    SvarSlet