torsdag den 15. december 2011

Grønkåls-kartoffeldeller

Vegetardeller eller bøffer kan laves på mange måder. Det er noget, jeg godt kunne tænke mig at lave noget mere af, måske skulle det være et nytårsforsæt? Man kan lave dem med ris, bulgur eller andre kornprodukter, man kan lave dem af revne grønsager eller man kan, som i denne opskrift, bruge kartoffelmos som grundfars. De er gode til rester og dermed til Stop-spild-af-mad. Og får man ikke spist dem alle til aftensmaden, passer de fortrinligt til pålæg. Jo, der er vist al mulig grund til at kaste sig lidt mere over vegetardellerne. Denne opskrift på grønkåls-kartoffeldeller fandt jeg her.


Grønkåls-kartoffeldeller – min version
(2 personer plus lidt til pålæg)
250-300 g kartofler
150 g frisk finthakket grønkål (frossen kan også bruges)
1 fintrevet løg
salt, peber
1½ dl grahamsmel
1½ dl rasp
50 g hakkede mandler
timian
cayennepeber
Mos kartoflerne. Tilsæt den finthakkede grønkål (hvis du bruger den frosne, så pres så meget af væden som muligt ud af grønkålen). Tilsæt løg, salt, peber og grahamsmel og rør farsen grundigt sammen. Form en passende antal ”deller”. Vend rasp, mandler, timian, salt og cayennepeber sammen og vend bøfferne let i blandingen. Steg bøfferne i oliemargarine eller olie ved middel varme i 4-5 minutter på hver siden. Som tilbehør serverede jeg en rødbederåkostsalat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar