torsdag den 26. januar 2012

Flødekartofler med rustik rødbedesalat og svinefilet

Datteren havde udtrykt et ønske om, at hun da godt kunne tænke sig en omgang flødekartofler, så det måtte jeg jo hellere se at få gjort noget ved. Ikke at hun er forkælet, overhovedet ikke. Faktisk er det ikke så tit hun efterspørger noget specielt at spise, så det er kun dejligt, når hun udtrykker ønske om et eller andet. Flødekartoflerne blev lavet ud fra Arlas opskrift, dog i en udvidet udgave Som tilbehør havde jeg købt en marineret svinefilet og desuden lavede jeg en temmelig rustik rødbedesalat med rødbeder, perlerug, persillerod og gulerødder.


Flødekartofler med rustik rødbedesalat og svinefilet
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
Flødekartofler
ca. 1 kg kartofler
2 små finthakkede løg
150 g revet ost
salt, peber
muskatnød
2 dl kaffefløde
½ dl grønsagsbouillon
Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver. Et ildfast fad smøres og heri lægges et lag tynde kartoffelskiver. Så drysses med halvdelen af de finthakkede løg og ca. 25 g revet ost samt krydderier. Igen lægger man et lag kartofler ud og løg, ost og krydderier kommes på. Til sidst sluttes med endnu et lag kartofler med krydderier og så hældes fløde blandet med bouillon hen over. Det sidste ost drysses over, når kartoflerne har ca. en halv time tilbage i ovnen. Jeg gav flødekartoflerne 1½ time i ovnen, for at være sikker på at kartoflerne var blevet møre. Og det var de.

Rustik rødbedesalat
Salaten blev lavet af følgende ingredienser:
små kogte rødbeder skåret i tern
rå gulerødder og rå persillerod skåret i små tern
ca. 2 dl kogte perlerug. (Perlebyg eller perlespelt kan også bruges)
Dressingen var lidt af et eksperiment, et forsøg som jeg vil arbejde videre med en anden gang.
25 g tørrede tranebær køres en tur i minihakkeren sammen med 2 spsk olie og 2 spsk hindbæreddike. Smages til med honning, så eddikesmagen ikke bliver for gennemtrængende. Konsistensen blev lidt sjov, en anden gang vil jeg prøve at lave en lidt større portion. Det vil nok gøre det lidt nemmere at få blandet dressingen godt. Dressingen blev vendt rundt i grønsagerne og til sidst fik den et drys honningristede solsikkekerner. Rigtig lækker salat, men ikke noget man spiser store portioner af, det kræver for meget af kæbemusklerne.

1 kommentar: