tirsdag den 24. januar 2012

Tærte med chokolademousse og hindbær

I sidste indlæg skrev jeg om pandekage-buffeten til Datterens fødselsdag. Til en rigtig fødselsdag hører selvfølgelig også en lækker kage. Datteren havde igen kigget i sin bagebog ”Bagebiblen”, som hun havde fået i julegave af sin morbror. Den fortalte jeg om i mine indlæg om "Det Store karamelsnegleprojekt"

Denne gang var hun faldet over nogle små tærter med fyld af chokolademousse og hindbær. Vi blev dog ret hurtigt enige om, at vi ville bruge opskriften som idegrundlag og så i øvrigt lave to store tærter efter andre (og nemmere) opskrifter end den i bogen. Vi startede med at lave en mørdej, hvor jeg brugte en opskrift fra Anarkistens kogebog, som du kan se  her. Opskriften på hindbærfyld og chokolademousse kommer her. Begge dele er til en tærte.

Hindbærpuré smøres på tærtebunden

Hindbærfyld:
150 g frosne hindbær
lidt sukker
lidt citronsaft
Hindbærrene kommes i en gryde med lidt vand og får et opkog, så man er sikker på, at alle ubehagelige bakterier er borte. Derefter smages hindbærrene til med sukker og citronsaft før de presses gennem en sigte, så man får en fin rød puré uden kerner. Afkøles og stilles til side.

1 stk. færdig tærte

Chokolademousse:
50 mørk chokolade (70%)
50 g Marabou – lys chokolade
3 æggeblommer, pasteuriserede
1-2 spsk sukker
2 æggehvider
1½ dl piskefløde
Chokoladen hakkes groft. Derefter lægges den i en skål og smeltes i et vandbad. Vandet må ikke koge. Æggeblommer og sukker røres i. Æggehvider og piskefløde piskes hver for sig. Så vendes først flødeskum og derefter æggehvider i chokolademassen.

Tærten:
Den bagte tærtebund afkøles og smøres med smeltet flydende mørk chokolade. Hindbærpuréen smøres udover chokoladen og til sidst kommes chokolademoussen på. Tærten sættes koldt i køleskabet mindst en halv time. Datteren pyntede kagen med lidt knust Bastognekiks, som er hendes yndlingskiks.

Det ser måske lidt snasket ud - men det smagte sørme godt!

Note: En meget lækker tærte hvor hindbærrene giver et frisk pust til den fede chokolademousse. Jeg tror nu, at chokoladesmagen ville have været endnu bedre, hvis vi udelukkende havde brugt mørk chokolade. Men Datteren ønskede en blanding og det var jo hendes fødselsdagskage, så sådan blev det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar