tirsdag den 22. maj 2012

Boganmeldelse: Gøgens varsel




Anmeldelse af Katarina Wennstam: Gøgens varsel
Bogen er udkommet på forlaget  People’s Press
Du kan læse mere om bogen her

Spændende svensk krimi om hustruvold og æresdrab...

Da journalisten Maria og hendes mand, Tobias, endelig finder det rigtige hus til den rigtige pris i en stockholmsk forstad, flytter de straks efter ind med deres barn. I begyndelsen er glæden over huset stor, men efterhånden går det op for Maria, at noget frygteligt er sket i det hus for ikke så længe siden. Hun begynder at bore i sagen og finder ud af, at den tidligere ejer, en politimand, dræbte sin kone i køkkenet. Køkkenet bliver aldrig helt det samme rum for Maria igen efter den opdagelse. Maria, der for tiden er arbejdsløs, kan ikke slippe den grimme historie og jo mere hun borer i sagen, jo mere synes hun, at der er noget, som ikke stemmer. Hun bliver mere og mere besat af sagen både som journalist og personligt og det ender med at gå ud over hendes forhold til Tobias.
Sideløbende med ovennævnte historie følger man en anden historie, hvor en ung iransk indvandrer har hængt sig på et loft ovenover en kurdisk families lejlighed. Det viser sig at den hængte mand var kæreste med familiens datter, noget der absolut ikke passede familien. Så var det egentlig et selvmord eller gemmer der sig et æresdrab bag den unge mands død. Det prøver anklageren Madeleine og hendes ven politimanden Mats Hjörne at finde ud af.

Ret typisk skandinavisk femikrimi bygget op omkring samfundsmæssige temaer som vold mod kvinder og æresdrab. I starten var jeg ikke så fanget af historien, men det blev jeg alligevel efterhånden og endte med at synes, at den var ret spændende. Krimi i den gode ende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar