fredag den 7. september 2012

Gratin med perlespelt og æg


Hos Newyorkerbyheart fandt jeg denne gode hverdagsret…


…som jeg ændrede lidt på. Den kan nu varieres på mange måder både med hensyn til kødfyld og grønsagsfyld. Alt i alt en god basisopskrift for eksperimenter med rester og lagervarer.

Sådan så det ud i fadet, inden sovsen kom på

Og sådan så det ud på tallerkenen sammen med dagens salat


Gratin med perlespelt og æg – min version
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
2 dl parboiled perlespelt eller anden form for korn
bouillon
4 hårdkogte æg i skiver
½ bdt. forårsløg, hakkede
Sauce:
1½ spsk smør
1½ spsk mel
3 dl mælk
3 dl cremefraiche 6%
salt, peber
1 spsk sennep
200 g kogt skinke i tern
persille, finthakket
Skyl spelten i vand og kog den i bouillon efter anvisningen på posen. Lad de hakkede forårsløg koge med de sidste 5-10 minutter. Hæld bouillon fra. Til saucen smeltes smørret i en gryde. Melet tilsættes og det røres sammen. Hæld mælken i lidt efter lidt, mens der piskes, lad det koge op hver gang. Når det hele er tilsat, skal saucen småsimre ca. 3 minutter, til den bliver tyk. Smag til med salt og peber og lad det afkøle lidt inden cremefraiche og sennep tilsættes. I et smurt ildfast fad lægges blandingen af spelt og forårsløg nederst. Ovenpå lægges først æggeskiver og derefter skinketern. Saucen hældes over og fadet sættes i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter. Serveres med dagens salat og persille til at drysse over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar