tirsdag den 16. oktober 2012

Pandekager med to slags fyld


Pandekager til en person…

…gider man at bage det? Ja, det gør jeg i hvert fald, for så laver jeg pandekager til flere dage plus til fryseren. Første dag bestod fyldet af kartofler, bacon og forårsløg blandet med cremefraiche . En god måde at få brugt en rest kogte kartofler på. Pandekagedejen var ikke noget specielt, bare en ganske almindelig. Du kan f.eks. bruge denne. To dage senere stod den så på pandekager igen. Denne gang var fyldet en god tomatsovs tilføjet cannellilibønner, også kaldet hvide kidneybeans.


Kartoffelbaconfyld
(2 pandekager)
75 g bacon
3 stk forårsløg
175 g kogte kartofler
3 spsk cremefraiche
1 tsk sennep
salt, peber
revet ost
De kogte kartofler skæres i tern. Bacon steges på en pande eller evt. i mikroovnen. Forårsløgene skæres i ringe og svitses i lidt olie i en lille gryde. Tilsæt kartofler og bacon og varm det igennem.
Vend kartoffelblandingen med cremefraiche og sennep og smag til med salt og peber. Fyldet kommes i to pandekager, der rulles sammen og lægges i et fad. Drys med ost og varm dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.


Tomat- og bønnefyld
(2 pandekager)
½ dåse hakkede flåede tomater
1 spsk chiliolie eller alm. olie
et par stængler forårsløg, finthakket
50 g fintrevet gulerod
1 fed hvidløg
Peber
½ dåse cannellinibønner
Revet ost
Kom dåsetomaterne i en gryde sammen med olie, hvidløg, forårsløg og gulerødder. Krydr med peber. Lad sovsen småsimre 40-50 minutter til den er tyk og grødagtig. Smag til med mere peber.
Tilsæt derefter bønnerne og varm det hele igennem. Tomatsovsen fyldes i to pandekager. Drys revet ost henover og varm dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

2 kommentarer:

  1. Uhmm, elsker madpandekager. Det ser super godt ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe,

    Tak. Madpandekager er godt og så kan de fyldes med lige det man har lyst til - eller har brug for at få brugt.

    Anne

    SvarSlet