fredag den 12. oktober 2012

Skinkemignon med ovnbagte gulerødder og kartoffelbønnesalat


For første gang havde jeg gæster til middag…

…i min nye lejlighed. Det var meget passende Forældrene, der fik lov til at være de første. De havde lige været i sommerhus et par dage for at gøre klar til efteråret og så var det rart for dem, at de kunne komme hjem til et færdiglavet aftenmåltid. Forældrene bor jo to opgange fra min opgang, så de har ikke langt hjem. Middagen bestod af skinkemignon, som jeg havde gnedet med røget paprika og hvidløgspeber og stegt i ovnen et passende stykke tid d.v.s. omkring 50 minutter ved 200 grader, ovnbagte gulerødder og en kartoffelbønnesalat. I får opskriften på de ovnbagte gulerødder og kartoffelsalaten.


Ovnbagte gulerødder
(3 personer)
300 g gulerødder
1 spsk olie
2 spsk honning
1 spsk balsamico
Salt, peber
lidt hakket persille
Gulerødderne skrælles og deles i fire stykker på langs. De øvrige ingredienser undtagen persillen piskes sammen og gulerødderne vendes i denne dressing. Derefter bages de i ovnen i knap enhalv time ved 200 grader. Drys med persille ved serveringen, det ser altid godt ud med et grønt drys.


Kartoffelbønnesalat
(3 personer)
225 g kartofler, kogt og skåret i store tern
½ dåse kidneybeans
1 æble, skåret i tern
1 rød peberfrugt, skåret i tern
ca. 1 lille romainesalat skåret i strimler
1 spsk rødvinseddike
2 spsk olivenolie
½ tsk sennep
1 lille fed hvidløg, knust
Kom kidneybeans i en skål sammen med æbletern, peberfrugttern og bland dem forsigtigt med kartoffelternene. Dressingen piskes sammen og vendes med grønsagerne. I bunden af en skål lægges salatbladene og kartoffelblandingen kommes oven på. Klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar