fredag den 26. oktober 2012

Spidskålssalat med linser


En rigtig dejlig salat med bl.a. spidskål…

… får I her. Opskriften er fra Anne W. Ravns bog ”Spis dig let”. Anne har mange gode opskrifter på den slags mad, jeg godt kan lide. Jeg fulgte stort set opskriften sådan som den står i bogen, men brugte knap så mange linser. Salaten skulle nemlig serveres for nogle gæster, der ikke er så vant til at spise linser, bønner og den slags. Men heldigvis kunne de rigtig godt lide salaten.


Spidskålssalat med linser og sojaristede mandler – min version
(4 personer som hovedmåltid eller 5-6 personer som tilbehør)
3 dl vand
½ tsk salt
75 g (1 dl) grønne Puy-linser (lav evt. dobbelt portion linser, hvis salaten skal bruges som hovedmåltid)
50 g grofthakkede mandler
1 spsk sirup
1 spsk sojasauce
1 spsk cremefraiche
1 tsk grovkornet sennep
2 spsk vand
salt, peber
300 g fintsnittet spidskål
2 æbler i tern
100 g skyllede babyspinatblade
Bring vand tilsat salt i kog og kog linserne ved svag varme i ca. 14 minutter, til de er møre men stadig med lidt bid. Kom linserne i en sigte og skyl dem med koldt vand. Lad afkøle. Mandler, sirup og sojasauce bringes i kog i en lille gryde. Kog mandlerne ved kraftig varme og under omrøring 1 minut til de begynder at karamellisere. Bred mandlerne ud på bagepapir og lad dem køle af. Pisk cremefraiche og sennep sammen og tilføj vand og krydderier. Vend spidskål, linser, æbletern, spinat og dressing sammen. Kom salaten i en skål og pynt med mandlerne.

2 kommentarer:

  1. Uhm, hvor ser det lækkert ud!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Den var også rigtig god. Kan helt klart anbefales.

      Slet