onsdag den 28. november 2012

Grønsagstærte


For mig er ordet ”bitch” et negativt ladet ord…

…men hvis man skal være en bitch for at spise ”Grøntsagsbitchens hverdagstærte” fundet i Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsens kogebog ”Vegetarisk vellyst”, ja, så er det vel okay at være en bitch – i hvert fald for en stund. Tærten er både flot at se på og smager godt med et lækkert fyld af forskellige grønsager tilsat karrysmag. Bitch eller ej, så er det er guf for tærte- og grønsagselskere.


Grøntsagsbitchens hverdagstærte – min version
(2 personer eller 1 person 2 dage)
80 g hvedemel
25 g rugmel
lidt salt
25 g smør
½ dl koldt vand
200 g broccoli
olivenolie
½ rød peberfrugt
50 g rødløg
1 lille gulerod
(andre grønsager kan selvfølgelig også bruges)
1½ æg
2 dl cremefraiche 18%
karry efter smag
½ spsk majsstivelse
½ dl mæk
salt, peber
Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel og salt og smuldr smørret i melet. Brug evt. en foodprocessor. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel og bag tærtebunden 10 minutter. Til fyldet skæres broccolien i buketter og evt. stok i tern. Peberfrugten skæres i store tern. Løgene skæres i tynde stykker. Alle tre slags grønsager svitses i lidt olie på panden ca. 5 minutter. Guleroden rives groft og vendes med de andre grønsager på panden. Æggene piskes med cremefraiche, karry, majsstivelse, mælk, salt og peber. De stegte grønsager fordeles over tærtebunden og æggemassen hældes over. Bages 25-30 minutter ved 180 grader. Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar