torsdag den 13. december 2012

Boller i karry med grønkål og grønsager


Boller i karry..

…er jo en rigtig familiefavorit. Og selvom man er en (meget) lille familie på kun en person, kan man jo godt spise boller i karry. Laver man portionen lidt større, så har man endda nem mad til dagen efter. Og hvis man har god tid kan man oven i købet lave nogle ekstra kødboller, når man nu er i gang og smide dem i fryseren. Denne utraditionelle opskrift med grønkål i kødbollerne fandt jeg hos Saras madunivers

Man kan jo købe sig fra arbejdet med kødbollerne 
(så bliver de ganske vist uden grønkål). 
Men de smager altså godt sådan nogle hjemmelavede kødboller!

Velbekomme!

Boller i karry med grønkål og grønsager – min version
(2 person eller 1 person to dage)
250 g svinefars
¾ dl mælk
1 æg
salt, peber
1½ spsk rugmel
½ revet løg
40 g frossen afdryppet grønkål
½ dåse kokosmælk
ca. 1½ dl kogevand fra kødbollerne
½ æble skåret i tern
1 porre skåret i små stykker
½ løg
1 tsk karry
salt, peber
1 spsk smør
1½ spsk maizena rørt ud i lidt vand til jævning
Start med at røre farsen godt med salt. Tilsæt æg, salt, peber, mel, revet løg og grønkål. Rør farsen godt og tilsæt mælk til farsen har en god konsistens. Lad den stå på køl i 30 minutter. Bring en gryde med vand og bouillon i kog, skru ned for varmen, så det kun lige koger. Form små runde kødboller af farsen med en teske og kom dem i vandet. Når de efter 4-5 minutter kommer op til overfladen fiskes de op med en hulske og kommes i et fad. Hæld en del af kogevandet gennem en si og gem det til sovsen. Til sovsen smeltes smørret i en gryde og karry svitses heri et par minutter. Løg og porre tilsættes og det hele svitses 3 minutter. Derefter tilsættes æblet og der svitses yderligere  nogle minutter. Så kommes kokosmælk og bouillon i. Lad det simre og rør så maizena ud i lidt vand og jævn sovsen. Smag til med salt og peber. Kom kødbollerne tilbage i sovsen og varm retten igennem. Serveres med dagens salat og ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar