søndag den 9. december 2012

Farsfad med kartofler, grønkål og sesam


For nogle weekender siden...

... var min mor til julemarked med en masse fine ting, hun selv har syet. Jeg havde i den anledning lovet at lave aftensmad og valget faldt på et farsfad med kartofler og grønkål, rigtig vintermad. Opskriften fandt jeg på voresmad.dk

Ja, billedet er måske ikke så spændende, men maden blev serveret 
på nogle mønstrede tallerkener, som ikke egner sig som baggrund for et billede af maden. 

Farsfad med kartofler, grønkål og sesam - min version
(4 personer)
500 g hakket oksekød
olie
salt, peber
løg
2 fed hvidløg
oregano
rosmarin
1 spsk smør
2 spsk hvedemel
8 dl letmælk
3 spsk pikant flødeost
250 g grønkål – jeg brugte frossen grønkål
10 store kartofler
olie
1 dl revet ost
2 spsk sesamfrø
Kom den optøede grønkål i en sigte og lad den dryppe af. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. ½ cm. Kom dem i en gryde og kog dem ca. fem minutter. (Så er kartoflerne lidt nemmere at få møre i ovnen). Lad dem dryppe af. Varm olien i en gryde eller på en stor pande ved god varme. Brun kødet godt og krydr med salt og peber. Pil og hak løg og hvidløg. Tilsæt de to slags løg og krydderier. Skru ned til halv varme og lad det simre. Smag til med salt og peber. Til sovsen smeltes smørret i en gryde ved middel varme. Melet tilsættes og blandingen røres glat. Mælken tilsættes lidt ad gangen, rør ind imellem så der ingen klumper er. Kog sovsen godt igennem og tilføj flødeosten. Sovsen skal ikke være for tyk. Smør et ildfast fad med olie. Læg et lag kartofler i bunden af fadet, derefter grønkål, drys med salt og peber. Læg så et lag kød og et lag sovs. Hvor mange lag man får lavet afhænger af antallet af kartofler. Det vigtigste er, at man slutter med sovsen. Derefter drysses revet ost og sesamfrø over. Fadet sættes i ovnen ved 180 grader i 45-55 minutter. Server dagens salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar