lørdag den 22. december 2012

Mexicanske kødboller


Jeg havde egentlig tænkt mig…

…at spise disse mexicanske kødboller med salsa og salat til. Men med de temperaturer der er udenfor i øjeblikket, kaldte det på lidt mere kraftig kost. Jeg holdt fast ved kødbollerne, men valgte i stedet at servere dem i en bønnesovs. Det er da trods alt lidt mere varme i. Den ene halvdel spiste jeg med det samme, den anden halvdel blev gemt til en anden gang, hvor kødboller og sovs blev til fyld i en tortilla.





Mexicanske kødboller i bønnesovs
(1 person 1-2 dage)
1 skive brød
2 spsk mælk
250 g oksefars
½ æg
lidt finthakket chili
spidskommen
oksebouillon
1 dåse chilibønner i tomatsovs
2 dl majs
Skær skorpen af brødet og smuldr det i en skål. Hæld mælken på og lad det stå lidt, så brødet bliver opblødt. Bland det med kød, æg, chili og spidskommen. Bring en gryde bouillon i kog og form kødfarsen til kødboller, som kommes i gryden. Skru ned for varmen og lad dem simre 20 minutter. Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem på en tallerken. Kom indholdet af en dåse chilibønner i en gryde og varm dem op. Når de småkoger tilsættes majs og når gryden atter er i kog tilsættes kødbollerne – lidt forsigtigt, de kan godt være lidt løse i det. Det hele varmes igennem og serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar