onsdag den 2. januar 2013

Kartoffelfad med romanesco, tomater og ost


Til alle jer, som har det som et nytårsforsæt at spise mere grønt i 2013…

…er her et eksempel på en ret, I kan prøve at lave. Jeg har brugt romanesco, som er en slags grøn blomkål, fordi der var sådan en fætter i kassen fra Årstiderne. Men man kan også sagtens bruge almindelig blomkål eller broccoli i stedet.

 Klar til at komme i ovnen

Og klar til at spise

Kartoffelfad med romanesco, tomater og ost
( 2 personer eller 1 person 2 dage)
400 g kartofler, skrællet og skåret i små tern
olivenolie
250 g romanesco
150 g cherrytomater
1½ dl fløde
75 g camembert
oregano
salt, peber
Varm olien på panden og steg kartoffelternene, til de bliver gyldne, ca. 20-25 minutter. Imens deles romanescoen i små buketter og skylles i en sigte. Når kartoflerne er færdige blandes de i et ildfast fad sammen med romanescoen og krydderier. Fløden hældes ved. Cherrytomaterne skæres i halve og lægges oven på. Camembert skæres i tern og drysses over. Det hele sættes i ovnen ca. 25 minutter. Serveres med dagens salat og måske lidt brød til.

Jeg har ikke rigtig tænkt over nogle særlige nytårsforsætter i år. Det med at spise mere grønt, er noget jeg altid arbejder på, uanset hvilket år det er. Og der er jo masser af inspiration at finde alle vegne – i kogebøger, på nettet og i madblogs. Hvis I er vilde med grønsager, skulle I prøve at besøge følgende blogs: Kødfri fredagHver dags vegetarmad,eller Kærlighed & Kikærter. Kender du en god blog med masser af inspirerende grønsagsretter (ikke nødvendigvis vegetarmad), så må du da meget gerne fortælle om den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar