tirsdag den 19. marts 2013

Amerikanske pandekager med blåbær


Lækre blåbærpandekager…

…som blev serveret søndag eftermiddag, hvor mine forældre kom til kaffe. Opskriften fandt jeg i Birthes kogebog ”Newyorker by heart” som er fyldt med opskrifter på amerikansk mad. Der er mange spændende ting at vælge imellem, denne gang blev det altså pandekagerne, der stod for skud.


Amerikanske pandekager med blåbær – min version
(ca. 16 stk.)
100 g hvedemel
50 g grahamsmel
2 tsk rørsukker
½ tsk salt
4½ dl kærnemælk
2 æg
3 spsk smeltet smør
smør til bagning
150 g blåbær
Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes kærnemælk med æg og det smeltede smør. De tørre ingredienser hældes i de våde og det hele røres forsigtigt sammen til en ensartet masse. Dejen skal være tyk. Smelt lidt smør på panden og hæld dejen på, ca. 1 dl pr. pandekage. Kom en gang blåbær på pandekagen og bag den, til den begynder at boble op. Så vendes pandekagen og bages færdig på den anden side. Afhængig af pandens størrelse kan man bage to eller tre pandekager ad gangen. Jeg serverede pandekagerne med lækker blåbærsirup samt frisk frugt. Mums en kold søndag eftermiddag i marts.

Nyt fra Anne på Sjette
I dag har jeg været i Horsens og sikke en tur! Sammen med to kollegaer skulle jeg på kursus. Da vi når frem til kursusstedet, kender de ikke til kurset eller den kontaktperson, vi har fået opgivet. Vi ringer forgæves til kontaktpersonen og derefter forsøger vi at få fat i firmaet, der afholder kurset. De kan heller ikke lige finde ud af, hvad der er sket. Det viser sig så, at kurset er blevet flyttet til Århus, noget som ingen af os havde fået besked om. Så der stod vi og havde brugt tid og penge på at komme til Horsens. Efter en gang Tapas på en café, for vi var jo også blevet sultne, besluttede vi os for at tage på studietur på Horsens Bibliotek. Og der fik vi nogle gode tips og ideer bl.a. til brugerundervisning. Så vi endte alligevel med at få noget ud af vores besøg i Horsens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar