søndag den 2. juni 2013

God mad i Toscana III

At sidde til bords midt i en delikatessebutik fyldt med italienske specialiteter…

…er lidt af en ønskedrøm for en madelsker som mig. Og det var jeg så heldig at opleve på min vandreferie i Toscana. I stedet for Mamma Gemmas gode mad på pensionatet blev vi den ene aften kørt til den lille by Castelnuovo, hvor Andrea Bertuccis har sit ”osteria”, et sted hvor man ikke bare kan købe lokale delikatesser, men hvor man også kan smage på de mange lækre ting.




 Midt i butikken, omgivet af hylder med flasker, glas, dåser, skinker, pølser m.m. blev vi bænket ved et langt bord og så gik Andrea ellers i gang med at præsentere den ene lækre godbid efter den anden. Hver smagsprøve fik lige et par ord med på vejen, så vi vidste hvad det var, vi smagte på. Uha, der var meget og vi blev godt nok mætte. Men så havde vi også været igennem ca. 15 smagsprøver der kom vidt omkring plus rødvin, kaffe og et glas grappa. Blandt favoritterne var vildsvinepølser og pecorino.

Her er et lille udvalg af de mange smagsprøver







At Andrea virkelig går ind for sagen, kan man bl.a se af de mange diplomer, han har modtaget i forbindelse med sit arbejde omkring lokale fødevarer. Hvis man vil læse mere Andrea og hans fantastiske sted, så kan man læse det her (kræver lige lidt oversættelse, hvis ens italiensk er lidt rustent) og her en anmeldelse fra www.in-italia.dk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar