fredag den 22. august 2014

Rødbederoulade med fetacreme, spinat og røget svinefilet

Når der har været lidt stille på bloggen den sidste uge... 

...er det fordi jeg har været på ferie på Sjælland nogle dage. Mere om det en anden dag. Nu synes jeg, at det er på tide at I får en opskrift, så her kommer en opskrift på en rødbederoulade med fyld. Man kan godt lave ”rouladedejen” med andet end rødbede, f.eks. gulerødder (havde jeg ikke flere af på lager), pastinak eller persillerod (havde de ikke i supermarkedet). Men rødbede fungerer nu også fint. Fyldet blev en fetacreme samt spinat og finthakket røget svinefilet.



Rødbederoulade med fetacreme, spinat og røget svinefilet
(2 personer eller 1 person 2 dage)
225 g fintrevet rødbede
olivenolie
½-1 fed hvidløg
2 æggeblommer
2 æggehvider
timian
salt, peber
1½ dl cremefraiche
50 g feta
en par håndfulde frisk spinat (skyllet og afdryppet)
150 g røget svinefilet i tern eller bacontern
De fintrevede rødbeder svitses et par minutter i olie på panden og  presset hvidløg blandes i. Når rødbedeblandingen er kølet lidt af, røres den sammen med de to æggeblommer i en skål. Smages til med timian, salt og peber. Æggehviderne piskes stive og vendes i rødbedeblandingen. Et stykke bagepapir pensles med olie og æggemassen smøres udover. Derefter bages æggemassen i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Mens æggemassen står i ovnen svitses de røgede tern af svinefilet på panden 5 minutter. Bruger du bacon, skal de steges til de bliver gyldne og sprøde. Cremefraiche og smuldret fetaost røres sammen til en ostesovs. Når æggemassen er bagt færdig, tages pladen ud af ovnen, æggemassen vendes forsigtigt ud på køkkenbordet med bagsiden op ad og et vådt viskestykke lægges over. Lad æggemasen køle af og fjern så forsigtig bagepapiret. Ostesovsen smøres over og masser af spinatblader lægges udover. Fileternene drysses hen over og så rulles det hele sammen som en roulade. Del den evt. i to og pak hvert stykke stramt ind i film. Læg rullerne i køleskabet ca. 20 minutter og så er de klar til at spise.

Note:
Det er en lidt omstændelig ret, så det er ikke noget man skal kaste sig ud i når man lige pludselig trænger til noget at spise eller er kommet sent hjem. Men ellers er det en lækker ret, der kan varieres på rigtig mange måder.

2 kommentarer:

  1. Det ser vel nok godt ud, Anne, det vil jeg prøve en dag, du laver nogle lækre retter :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge,
      Ja, ofte får jeg lavet noget lækkert (det er svært at lade være, når man elsker spændende mad). Men der er også dage, hvor jeg bare bikser noget sammen, fordi der ikke er tid eller overskud. God fornøjelse med at få afprøvet opskriften. Mvh Anne

      Slet