lørdag den 27. december 2014

Thaisuppe med quinoa og kylling

Efter nogle dejlige juledage med familien...


... er jeg hjemme igen sammen med Datteren. Det var hyggeligt at være sammen med familien - der blev danset om juletræ, pakket gaver ud, leget pakkeleg, gået ture, snakket, set film og ikke mindst spist masser af dejlig julemad og lækkerier.

Men nu trænger man ligesom til noget helt andet og derfor får I her en opskrift på en dejlig suppe med kylling og quinoa samt lidt grønsager.

Thaisuppe med kylling og quinoa
(2 personer)
1 dl quinoa
200 g kyllingebryst
olivenolie
2 gulerødder
1½ pastinak
chili
hvidløg
citrongræs
gurkemeje
ingefær
½ l bouillon
1 lille dåse kokosmælk
½ mango

Quinoaen koges efter anvisningen på pakken og køler af. Kyllingebrystet skæres i tern og steges i olie, til det har fået farve. Derefter tages kyllingekødet op af gryden. Gulerødder og pastinak skæres i tern. Hvidløg hakkes fint, ingefæren rives fint. Lidt olie opvarmes igen i gryden og heri svitses krydderierne lidt inden gulerods- og pastinaktern kommes i gryden og det hele svitses ca. 5 minutter. Så tilsættes bouillon og kokosmælk og når det begynder at koge, tilsættes kyllingetern. Lad det hele koge 5-10 minutter. Imens skæres mangoen i tern og blandes med den kogte quinoa. Ved serveringen hældes suppen op i en tallerken og et par skefulde quinoamangoblanding kommes oven i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar