mandag den 12. oktober 2015

Bønnepostej med løg, soltørrede tomater og basilikum

Der er sikkert nogle der synes, at bønnepostej ikke kan kaldes for rigtig mad. Og så er der andre - som mig -der synes, at det er lækker mad. Man bestemmer jo selv hvad man vil lave sin postej af og hvordan man vil smage den til. Til denne postej brugte jeg tørrede sojabønner. De skal jo både ligge i blød og koge inden de kan bruges til postejen. Så denne ret skal planlægges nogle dage i forvejen. Man kan evt. klargøre en stor portion og så smide de kogte bønner man ikke bruger i fryseren. Andre slags bønner kan også bruges.




Bønnepostej med løg, soltørrede tomater og basilikum
(2 personer 1 dag eller 1 person 2 dage eller til madpakken)
200 g tørrede sojabønner (lagt i blød natten over og kogt) andre slags bønner kan også bruges
1 løg
olivenolie
Herbes de Provence, tørret
en halv bolle eller brød finthakket til rasp
1 dl mælk
1 æg
2 spsk kvark
et par soltørrede tomater, finthakkede
frisk basilikum, finthakket
frisk persille, finthakket
salt, peber

Hak løget fint og steg det blødt i olivenolie. Tilsæt Herbs de Provence. Hak eller blend bønnerne til en ensartet masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen. Massen skal ikke være for lind. Kom bønnefarsen i en lille form foret med bagepapir. Bag postejen i ca. 25 minutter til den er fast og gennembagt. Server den varm med dagens salat. Resterne egner sig glimrende til madpakken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar