søndag den 18. oktober 2015

Dejlig krydret gulerodssuppe med avocadosalsa

Så er der suppe på menuen igen. Og det passer jo meget godt til sådan en efterårsagtig dag, der både var grå og fugtig. Denne gang tog jeg udgangspunkt i nogle gulerødder i køleskabet, som lå og kaldte på at blive brugt. Opskriften er fra bogen: Kirstens Skaarups grønne køkken. Jeg tilpassede opskriften til de ingredienser jeg havde på lager.
 





Gulerodssuppe med avocadosalsa
(1 person som hovedmåltid)
250 g gulerødder
100 g porrer
kanel
stdt. koriander
cayennepeber
4 dl grønsagsbouillon
1 dl appelsinsaft
½ avocado
1 tomat
saften af ½ lime
hvidløg

Skær gulerødder i tern og porrer i mindre stykker. Kog dem i bouillon sammen med krydderier i 20 minutter. Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt appelsinsaft og smag til med salt og peber. Skær avocadoen i bitte små tern og vend dem straks i limesaft. Skær tomaten i små tern og bland med avocadotern og presset hvidløg. Smag til med salt og peber. Servere suppen i en tallerken og top med salsa. Spis evt. brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar