lørdag den 23. januar 2016

Fad i ovnen med fars, porrer og kartofler

Denne uge har været en travl uge med ikke mindre end tre bogcaféer, som min kollega og jeg afholdte på tre forskellige biblioteker. Sådan en uge bliver der ikke gjort så meget ud af madlavningen, så der har ikke været så meget at skrive om på bloggen.

Men i dag får I opskriften på en dejlig vinterret med gode vintergrønsager som porrer og kartofler.






Fad i ovnen med fars, porrer og kartofler
(2 personer)
200 g flæskefars
1 løg
1 bdt persille, hakket
salt, peber
2 æg
1 stor porre
olivenolie
75 g hytteost
1-2 store kartofler
75 g revet ost

Hak løget, 2/3 hakkes groft 1/3 hakkes fint. Rør det finthakkede løg i farsen sammen med persille og ca. halvdelen af det ene æg. Krydr med salt og peber og bland det hele godt. Skyl og rens porren og skær den i små stykker. Svits porren og det grofthakkede løg i olivenolie, til porren bliver blød. Smør et ildfast fad. Dæk bunden med farsen og kom de svitsede løg og porrer ovenpå. Pisk æg og hytteost sammen og hæld det over porreblandingen. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hvor meget du skal bruge afhænger af, hvor stort et fad du har brugt. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter. Når der er 20 minutter tilbage af bagetiden, drysses den revne ost over og farsfadet bages derefter færdigt. servere dagens salat til evt. sammen med brød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar