tirsdag den 8. marts 2016

Karryris med porrer og pastinak

Porrer, karry og ris er tre ting der passer godt sammen. Det synes jeg i hvert fald. Her har de fået følgeskab af ingefær og pastinakker til en dejlig vinteragtig grønsagsret.





Karryris med porrer og pastinak
(2 personer)
1½ dl brune ris
sesamolie
karry
fintrevet frisk ingefær
1 porre
1 stor eller 2 almindelige pastinakker
1 spsk soyasauce
1 fed hvidløg
1-2 dl bouillon
en håndfuld cashewnødder
2-4 æg – kogt eller spejlæg

Start med at koge risene efter anvisningen på pakken. Rens porren og skær den i mindre stykker. Skræl pastinakken og skær den i små tern. Varm lidt olie på panden, rist karry og fintrevet ingefær heri. Tilsæt porrer og lad dem svitse fem minutter. Tilsæt pastinakker og lad dem svitse yderligere fem minutter. Vend grønsagerne med soya og presset hvidløg. Sæt grønsagerne til side. Når risene er kogt, ristes de i lidt olie en gryde. Grønsagerne tilsættes sammen med bouillon og det hele varmes igennem. Inden serveringen vendes cashewnødder i. Kogte æg eller spejlæg passer godt til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar