mandag den 14. marts 2016

Lun salat med linser, rodselleri, æble og nødder

Denne salat er måske nok lidt efterårsagtig. Dels er den lun og dels er der selleri, æbler og nødder i, alt sammen hører noget der mere hører til efteråret end til foråret. Men forårsgrønsagerne er jo heller ikke rigtig kommet i gang endnu, så det er ok. Salaten kan både bruges som hovedret og som tilbehør.




Lun salat med linser, rodselleri, æble og nødder
(1 person som hovedret, 2 personer som tilbehør)
½ dl grønne linser
laurbærblad
bouillon
100 skrællet rodselleri
citronsaft
en lille håndfuld hasselnødder
½ æble
dressing:
olivenolie
sesamolie
lidt nøddebalsamico
æbleeddike
sennep
salt og peber
frisk citrontimian eller almindelig timian

Linserne koges i bouillon sammen med et laurbærblad i ca. 25 minutter. Den skrællede selleri skæres i lange tynde strimler. Strimlerne koges i 3 minutter i vand med lidt citronsaft i. derefter afdryppes de. Hasselnødderne ristes på panden til de får farve. Æblet skæres i tern. Ingredienserne til dressingen piskes sammen. Selleristængerne vendes med finthakket timian og lægges nederst på tallerken. Linserne hældes ovenpå. Dressingen dryppes over linserne. Øverst kommes æbletern og nødder. Kan spises som hovedret evt. med brød til eller som tilbehør til kød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar