søndag den 27. marts 2016

Lun salat med ovnbagt blomkål, kikærter, tomater og feta

Blomkål og kikærter - det er ikke særlig påskeagtigt. Til gengæld synes jeg, at de passer rigtig godt sammen. Her er de brugt i en enkel og lækker lun salat. Lige præcis det man kan have brug for, hvis man har været af sted til flere store påskefrokoster. Spis den i sig selv som et let måltid evt. med brød til eller server den som tilbehør til kød.



Lun salat med ovnbagt blomkål, kikærter, tomater og feta
(1 person)
150 g blomkål
100 g kikærter (fra dåse eller kogte)
olivenolie
hel spidskommen
½ lille løg, finthakket
1 tsk harissa
En håndfuld frisk koriander (bredbladet persille kan også bruges)
2 tomater
25 g fetaost
½ citron
Tænd ovnen på 175 grader. Del blomkålen i små buketter. Vend dem i olie, salt og spidskommen. Bag dem i ovnen på bagepapir i ca. 20 minutter. Tilføj kikærter og bag yderligere 10 minutter. Svits det finthakkede løg i olie til de bliver bløde. Rør harissa i sammen med ½ spsk vand. Vend blomkål og kikærter med løgblandingen samt tomater skåret i både. Kom grønsagerne i en skål. Riv korianderen i mindre stykker og bland den i grønsagerne. Pris citronsaft henover og smuldr med fetasalat. Så er salaten klar til servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar