mandag den 5. juni 2017

Blomkålsfad med tomatsovs og pølser

Efter at have tilbragt et par gode dage i hovedstadsområdet med såvel Datteren som gode veninder, er jeg hjemme igen. I mellemtiden er det jo så blevet Fars dag. Måske er det ikke ligefrem fars favoritret, som du finder opskriften på i dag. Men nogle fædre skal der nok være, som kan lide sådan en gang blomkålsfad med pølser.

Blomkål og tomatsovs er to ting som passer godt sammen, ja det synes jeg i hvert fald. Og det bliver ikke dårligere af, at det er en rigtig god tomatsovs som har stået og småsimret i lang tid. Tilføj så en god pølse og fetaost, ja så har du en rigtig lækker pølseret.

Blomkålsfad med tomatsovs og pølser
(2 personer)
olivenolie
1 rødløg
1 gulerod
1 ds tomater
en håndfuld frisk basilikum
salt, peber
1 spsk balsamico
½ blomkålshoved
200 g god pølse
50 g fetaost

Start med tomatsovsen, den må nemlig gerne stå længe og småsimre. Hak løget og skær guleroden i små tern. Svits løgene i lidt olie i en gryde, til løgene er bløde. Tilsæt gulerodstern og lad dem svitse med et par minutter. Hæld hakkede dåsetomater over og læg låg på gryden. Lad tomatsovsen stå og simre mindst en halv time og gerne mere. Rør lidt i den en gang imellem og tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tyk.

Skyl blomkålen og del den i buketter. Smør et ildfast fad med lidt olie i bunden. Kom blomkålsbuketterne i og bag dem i ovnen ca. 10 minutter. Skær pølserne i skiver og rist dem på panden.


Tilsæt finthakket basilikum til tomatsaucen og smag til med salt og peber. Hæld tomatsovsen over blomkålene. Fordel pølseskiverne ovenpå og slut af med at smuldre fetaosten over. Ind i i ovnen med fadet igen ca. 10 minutter. Og så er dit blomkålsfad klar. Spis det sammen med en god salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar