fredag den 15. september 2017

Cremet kornotto med jordskokker og æble

En meget travl uge arbejdsmæssigt nærmer sig afslutningen, dejligt. Og endnu bedre er det, at jeg faktisk har ferie i næste uge. Hvor går turen så hen? Jo, den går til Langeland, hvor jeg skal i sommerhus med familien.

Men inden ferien skal I lige have en ny opskrift og det bliver på en skøn kornotto med jordskokker og æble. Kornotto eller risotto er dejlig mad, når man synes man trænger til lidt ekstra omsorg. Det er blødt og cremet med en god smag og hvis det serveres med et glas god vin, ja så er den hjemme.

Inspireret af denne opskrift  som jeg fandt hos Bo Bedre, lavede jeg min egen version  





Cremet kornotto med jordskokker
(2 personer)
250 g jordskokker
olie
salt, peber
½ løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør
100 g speltkerner
5 dl grønsagsbouillon
25 g parmesan
½ æble
frisk timian
1 spsk æblecidereddike
salt, peber

Skrub jordskokkerne grundigt, skær eventuelle grimme pletter af. Tør dem godt. Skær dem i mindre mundrette stykker og vend dem i olie, salt og peber. Bag jordskokkerne i ovnen ved 225 grader i en halv time.

Hak løget og pres hvidløget. Smelt smørret i en gryde og svits løget et par minutter. Tilsæt korn og hvidløg og svits yderligere et par minutter. Derefter tilsættes bouillon lidt ad gangen, lad kornottoen koge ind imellem, så væden koger næsten ind før mere væde tilsættes. Forsæt den næste halve times tid med at tilføre bouillon og lad det koge ind.

Skær æblet i kvarte, riv parmesanosten og hak timianen. Vend æble, ost og timian i gryden sammen med de bagte jordskokker og æblecidereddike. Varm det hele igennem og smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar