søndag den 24. september 2017

Spaghetti med kødboller, champignon og gorgonzola

Så er jeg tilbage efter en rigtig dejlig uge i sommerhus på Langeland. Vejret var skønt med solskin næsten hver eneste dag, så vi fik gået en masse ture i den smukke natur, som der er så meget af på Langeland.

Men nu skal der gang i de hjemlige kødgryder igen og jeg lægger ud med en klassiker i ny forklædning, nemlig spaghetti med kødboller. Denne udgave er måske nok mere en voksen-udgave end den sædvanlige med tomatsauce.

Jeg blev inspireret til denne opskrift af en opskrift, som jeg havde set hos ...er du sulten?





Spaghetti med kødboller, champignon og gorgonzola
(2 personer)
200 g flæskefars
150 g champignon
½ løg
1 æg
olivenolie
1 fed hvidløg
50 g gorgonzola
1,5 dl fløde
frisk basilikum
salt, peber
25 g valnødder
spaghetti

Start med kødbollerne. Skyl champignonerne. Tag en eller to fra og hak dem fint. Hak løget fint. Vend 1/3  af de hakkede løg samt de hakkede champignon med flæskefarsen. Krydr med salt og peber og rør et æg i. Rør det hele sammen til en god fars. Form små boller af farsen og steg dem 10-15 minutter på panden.

Så er det saucens tur. Skær resten af champignonerne i skiver. Svits løgene i olivenolie, til de bliver bløde. Tilføj champignon og svits til champignonerne begynder at få farve. Tilsæt finpresset hvidløg og fløde og lad det simre i 10 minutter. Skær gorgonzolaen ud i mindre tern og kom dem i saucen. Rør rundt til osten er opløst. Hak de friske basilikumblade og kom dem i saucen sammen med kødbollerne. Varm det hele igennem og smag til med salt og peber.

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Hal valnødderne groft. Anret spaghettien på en tallerken, hæld champignonostesaucen med kødboller over og drys med de hakkede valnødder. Serveres med dagens salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar