fredag den 13. oktober 2017

Kålfad med ris og grønt

Hvad kan man bruge en rest kogte ris til? Ja, hvis man har nogle hvidkålsblade plus lidt forskellige grønsager, så kan man lave et hvidkålsfad med risfyld i ovnen. Jeg brugte tomat, majs og løg, for det var lige det jeg havde på lager. Men i princippet kan de fleste grønsager bruges.





Kålfad med ris og grønt.
(2 personer)
6 hvidkålsblade
150 g kogt ris
½ løg
olivenolie
en stor tomat
50 g majs
tomatpuré
stærk paprika
Herbes de Provence
50 g revet ost

Skær den nederste hårde del af hvidkålsbladene. Kom bladene i kogende vand og lad dem koge, til de er møre. Lad dem afdryppe på et viskestykke.

Hak løget og svits det i lidt olie på panden. Skær tomaten i tern. Når løgene er blevet bløde, tilsættes tomattern, ris og majs og det hele varmes igennem. Smag til med tomatpuré, paprika og Herbes de Provence samt salt og peber.

Smør et ildfast fad. Læg to kålblade i bunden og kom halvdelen af risfyldet samt halvdelen af den revne ost  på. Læg to nye blade på og fold evt. kanterne ned langs siden af fadet. Kom den anden halvdel af fyldet på og slut af med de to sidste blade. Drys med den anden halvdel af osten.

Bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Serveres med dagens salat og brød, hvis man synes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar