søndag den 12. november 2017

Lækker fyldig efterårssuppe med pølser og masser af grønsager

For ikke så længe siden besøgte jeg mine forældre en weekend og den ene aften havde jeg lovet at lave mad. Da vejret var efterårsagtigt, koldt og gråt, var en fyldig suppe på sin plads - det skulle være noget i stil med den italienske minestrone. Det blev der en dejlig suppe ud af med masser af grønsager og kålpølser.



Fyldig suppe med pølser og masser af grønt
(4 personer)
1 løg
olivenolie
2 fed hvidløg
1½ dl grønsagsbouillon
1 dåse tomater
200 g hvidkål
150 g broccoli (bruge gerne af stokken)
2 gulerødder
4 stk. kålpølser (andre pølse kan også bruges)
4-5 soltørrede tomater
paprika
salt, peber
1 dåse hvide bønner
masser af persille
parmesan

Skræl løget og hak det fint. Svits løgene i olie, til de bliver bløde og klare. Tilsæt presset hvidløg. Tilsæt 1½ dl bouillon samt en dåse tomater. Hak hvidkålen fint og tilsæt den til suppen. Lad suppen koge 10 minutter. 

Skær pølserne i skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær eventuel stok fra broccolien i skiver og del resten i små buketter. Skær soltørrede tomater i små tern. Tilsæt pølser, gulerødder, broccoli og soltørrede tomater. Kog suppen i 20 minutter. Smag til med salt, peber og paprika. Kom de hvide bønner i og varm suppen igennem.

Server suppen tallerkenvis med et ordentlig drys persille og parmesanost. Og så lidt godt brød til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar