fredag den 12. januar 2018

Suppe med rodfrugter og indiske krydderier

Min datter har været i Indien i efteråret i forbindelse med sin uddannelse. Hun vendte tilbage til Danmark til jul og det var dejligt, at få hende tilbage til Danmark igen. Udover spændende gaver indkøbt i Indien, medbragte hun også en hel del krydderier.

For at få prøvet nogle af krydderierne lavede jeg en god varm spicy suppe, mens hun var hjemme på ferie. Den får I opskriften på her.





Suppe med rodfrugter og indiske krydderier
(2 personer)
500 g rodfrugter – skrællet vægt (jeg brugte 300 g gulerødder og 200 g rødbeder)
1 løg
2 fed hvidløg
1 dl kokosmælk
fennikelfrø
stødt spidskommen
frisk ingefær
8 dl bouillon
chili
lime
cashewnødder
persille eller koriander

Skræl løget og hak det fint. Skræl rodfrugterne og skær dem i tern. Svits løget i olie til det bliver klart. Stød fennikelfrøene. Riv ingefæren fint.

Svits løgene i olie til de bliver klare. Tilsæt spidskommen, stødt fennikel og ingefær og vend rundt. Tilsæt tern af rodfrugter, vend rundt og lad dem svitse med et øjeblik. Tilsæt bouillon og lad suppen koge til rodfrugterne er møre – ca. 30-40 minutter.

Blend suppen og tilsæt kokosmælk. Tilsæt ekstra kokosmælk eller ekstra bouillon til du får en dejlig cremet tyk suppe. Smag til med chili for stærk smag og limesaft for syre.

Ved serveringen drysses suppen med grofthakkede cashewnødder og hakket persille eller koriander. Server brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar