fredag den 9. marts 2018

Chorizogryde med grønkål og bagte rodfrugter

Jeg har før lavet gryderetter med chorizo og rodfrugter, fordi jeg synes, at de to ting passer så godt sammen. De grove vintergrønsager har godt af det krydrede modspil de får fra chorizoen, så det bliver en god vinterret med tyngde og smag. Denne gang har jeg også tilføjet grønkål (af den røde slags), fordi kål bare er godt her om vinteren.






Chorizogryde med grønkål og bagte rodfrugter
(2 personer)
600 g blandede rodfrugter (jeg brugte kartofler, pastinakker og gulerødder)
olivenolie
salt, peber
½ rødløg
3 stilke forårsløg (du kan også bruge et helt rødløg, men de forårsløg skulle altså bruges)
1 fed hvidløg
½ dåseflåede hakkede tomater
oregano (frisk eller tørret)
50 g god chorizo
1 spsk tomatpuré
1 dl bouillon
75 g grønkål (som altså i mit tilfælde var rød grønkål)
1-2 dl fløde

Først skal rodfrugterne bages i ovnen. Skræl rodfrugterne (eller brug dem med skræl, hvis skrællen er pæn). Skær dem i grove tern (kartoffelternene må godt være lidt mindre) og vend derefter rodfrugtternene i olie, salt og peber. Læg dem på en bageplade på bagepapir og bag dem ved 180 grader i 45 minutter.

Imens laves tomatsovsen. Hak rødløg og forårsløg fint. Svits dem i lidt olie i en gryde til de bliver bløde og begynder at tage farve. Tilsæt 1 dl bouillon, dåsetomater, finthakket hvidløg, tomatpuré og oregano. Skær chorizoen i små tern og vend dem i sovsen. Lad tomatsovsen står og simre, mens rodfrugterne er i ovnen. Tilsæt eventuelt lidt ekstra væde undervejs, hvis sovsen bliver for tyk.

Hak grønkålen, men ikke alt for fint. Fem minutter før rodfrugterne er færdige, vendes kålen i tomatsovsen, så den kan simre med. Når rodfrugterne er færdigbagt vendes de også i tomatsovsen. Varm det hele igennem og server - gerne med en klatr cremefraiche eller lign. på toppen. Eller med revet ost eller parmesan, hvis du foretrækker det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar