torsdag den 24. marts 2016

Til påskebordet - æggemuffins med skinke, spinat og broccoli

Æggemuffins – ja det må da være relevant i forbindelse med påsken. Jeg lavede dem, da Datteren var på besøg i starten af ugen. Vi spiste dem som aftensmad med salat til. Men de vil også være rigtig gode på et påskefrokostbord eller til din morgenmad. Inspirationen kom fra en opskrift jeg så hos Spisestuen, men jeg lavede dog en lidt anden version.





 Æggemuffins med skinke, spinat og broccoli
(8 muffins)
1 pakke serranoskinke
4 æg
½ dl mælk
olivenolie
80 g afdryppet frossen spinat
150 g broccoli
75 g revet cheddarost
salt, peber

Start med at smøre 8 muffinsforme rigtig godt. Del skinkeskiverne i to på den lange led og brug dem til beklæde siderne i muffinsformene. Del broccolien i små stykker. Varm olien på en pande og svits spinaten til den bliver lun. Tilsæt broccolistykkerne og svits yderligere nogle minutter. Kom spinat-og broccoliblandingen i muffinsformene. Fordel derefter den revne ost i formene, pres forsigtig osten ned. Pisk æggene godt med mælk, salt og peber og hæld æggemassen over muffinsene. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne og gennembagte. Skal de bruges til aftensmad, kan du servere brød og salat til.

Her er et par andre opskrifter på madmuffins:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar